21 Ocak 2009 Çarşamba

KRİZ BİZİDE VURDU


2 gündür hasta yatan eşim bugun işe gitti; saat 10 da geri geldi; kendisinin bu kadar erken beklemiyorduk .Hastalığından dolayı işyerinde duramadığını düşündüm... Fakat işten çıkarılmıştı; tam 20 kişi birden sadece o değildi...Gelir gelmez patronu aradı telefonla görüştüler . Durumlarının kötü olduğunu; aslında çıkarmak istemediklerini ;onu sevdiklerini vs. vs. özür diledi ve tekrar gelip onunla görüşmesini istedi. (Başka bölüme verebileceklerini; fakat oranın şartlarını kabul edemeyeceğını ; sağlık koşullarının kaldıramayacağını düşünen eşim bu şekilde tahmin ediyor ) Yarın bakalım ne olacak; ne konuşulacak ; ALLAHIM her şeyin hayırlısını nasip etsin diyorum...Umarım bende hayırlısıyla iş bulurum...


RIZIK
Ebu Hâzim Hazretleri buyurur:
“Dünyanın tamamını iki şeyde buldum: Birincisi benim rızkım, ikincisi başkasının rızkı… Benim rızkım olan, şayet ben bir rüzgâra binsem ve ondan kaçsam da sonunda yine bana ulaşır. Başkasının rızkını elde etmek içinse rüzgâr üzerine binsem ve peşinden gitsem de aslâ onu elde edemem.”
Bu hakîkate rağmen insanların zihnini, elde edememe veya kâfî gelmeme endîşesine sürükleyen ve son derece meşgûl eden hususların başında “nasib, kısmet ve dünyâlık” diye de ifâde edilen “rızık” mes’elesi gelir.
Halbuki rızık, kader programının ağırlık merkezini teşkil eder. O, insanın ana karnında teşekkülü ile başlar, kader sicilindeki kayıtlara uygun olarak ecele kadar devam eder. Ecel, bir mânâda dünyâya âid rızkın bitim noktasıdır.
Rızık, bütün mahlûkât için ezelde takdîr olunmuştur. Artmaz ve eksilmez. Sebeplere tevessül ise, rızka sebep olarak takdîr olunduğu kadar netice verir. Dolayısıyla bütün mahlûkâtın rızkı Allâh’a âiddir. Âyet-i kerîmede buyurulur:
وَمَا مِن دَآبَّةٍ فِي الأَرْضِ إِلاَّ عَلَى اللّهِ رِزْقُهَا
“Yeryüzünde yürüyen her canlının rızkı, yalnızca AIlâh’ın üzerinedir…” (Hûd, 6)

19 yorum:

gunduz68 dedi ki...

geçmiş olsun.Allah hakkınızda hayırlısını versin...

Betül dedi ki...

allah hakkınızda hayırlısını versin, yardımcınız olsun, yaklaşımınız ne kadar güzel.

Bal küpü dedi ki...

Sizin için dua ediyorum. Biz isteriz 'O' bize cevap verir.Bütün dualar kabul edilir. Ya aynısıyla ya da daha güzeliyle.Yalnız biraz sabır ve tevekkül bize kalan...Hayırlısı olur inşallah.

embir dedi ki...

Canım ya dilerim en kısa sürede eşin işine başlar. İşsizlik gerçektende çok kötü bir durum. Of ya çok üzüldüm :( Keşke elimizden gelen birşey olabilse.

Adsız dedi ki...

Kriz hepimizi etkiledi...Allah sonumuzu hayır eylesin..rızk konusunda paylaştığın yazı çok güzel ve çok doğru...insan elinden geleni yapıp tevekkül etmeli ve sonuca rıza göstermeli...eğer rıza olursa Rabbim kapattığı kapının ardından daha hayırlısını mutlaka açar...farkında olmasakta hayatımızın her anı imtihanlardan oluşur..onları rahatça aşmak için rıza gösterip tevekkül etmeli ki sıkıntı küçülsün ve her şey kötü gitse bile gönül huzuru yakalanabilsin...İnşallah senin için de hepimiz için de herşeyin hayırlısı olur...sevgiler

NeS dedi ki...

geçmiş olsun ... Allah tüm işsizlerin yardımcısı olsun...en yakın zamanda hayırlı işler nasip etsin.

GeCe dedi ki...

allah elbette başka bir kapı açacaktır ama o kapıları da görmemezlik beğenmememzlik etmemeli, gözler sadece belli şeylere odaklanmmamalı, ce de iş için bazı kişilere sormuş hayırlısı inşallah

41 kitchen dedi ki...

hayırlısı neyse o olur inşallah. üzücü bi durum...

Unknown dedi ki...

Dualarımla yanınızdayım demekten başka birşey gelmiyor elimden.Allah büyüktür, güzellikleri sizinle hepimizle olsun

Ayca Karaoglan dedi ki...

Canım, inan o kadar üzüldüm ki... İnşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer... O kadar zor ki, ben 8 aydır evdeyim :( Bir erkeğin durumu ise bizlerden çok daha zordur... Allah herkes için hayırlısını versin... Allah yardımcınız olsun...

Adsız dedi ki...

Allah yardımcınız olsun.İnan çok üzüldüm.Bir kapı kapanırsa başka kapı açılır.ALlah büyük..Herşey yoluna girecektir inşallah..

Selma dedi ki...

Gerçekten üzücü bir durum.Ama bu kötü durum karşısında bile verdiğin tepkiye hayran oldum. İsyan etmemişsin, ahlanıp vahlanmamışsın.Allah eminim sizi mükafatlandıracaktır.Dualarımız sizinle.

Pembe Lokumun Annesi dedi ki...

Allah her şeyin hayırlısını versin. Tekrar işe alırlarsa ne ala, yok almazlarsa sakın üzülmeyin. Bunun da geçeceğini "bilin"! Hayırlısı ne olacaksa aileniz için o olsun..
(dua ediyorum Paşa için)

Paşa dedi ki...

yorumlarınızla beni çok sevindirdiniz allah hepinizden razı olsun en kötü günlerimiz böyle olsun diyorum....

Unknown dedi ki...

Eşinin işten çıkarılmasına üzüldüm, işallah en kısa zamanda yeni bir işe kavuşur. Herşey gönlünüzce olsun..

Adsız dedi ki...

Canım benim gerçekten üzücü bir haber.. Bütün bunları bizde yaşadık biliyorsun. Yüce Rabbim hiçbir kulunu rızıksız bırakmaz. Bizimle paylaştığın yazı da çok güzel ve çok doğru. Canım arkadaşım Allah herşeyin hayırlısını nasib etsin inşallah...

Ayşe dedi ki...

Ilk etapta okumaya baslayinca cok uzuldum, ama senin inancin, tevekkulun ve teslimiyetini okuyunca cok rahatladim. Sizler boyle dusunuyorsunuz ya Rabbim insaallah cok guzel kapilar acacak sizlere...Dualarimdasininz, hakkininzda herseyin hayirlisi olsun insaallah...

Pasaya ve annesine opucukler benden...

Paşa dedi ki...

allah sizlerden razı olsun çok teşekkür ediyorum.inş. daha iyi olması ümidiyle...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

çok üzgünüm...okuyunca kendimden çok şey buldum.Allah hakkımızda hayırlısını versin..