19 Eylül 2008 Cuma

Oynatmaya Az Kaldı

Selamlar ben paşanın küçüklükten beri ilginç soru ve yorumlarıyla boğuşurken bazılarını sizlere anlatmak istedim.Başlığı niye böyle yazdığımı anlarsınız ve bana hakverirsiniz diye ümit ediyorum.
Aklıma gelenlerden bazıları;
1)Anne bişey sorabilirmiyim tabi oğlum sor;penguenlerin eti neden yenmez?
2)Anne bişey sorabilirmiyim tabi oğlum sor;zürafaların boyunları neden uzundur ve bizim boynumuz niye zürafa kadar uzun değil?
3)Anne bişey sorabilirmiyim tabi oğlum sor;kaplanlar neden et yer ve ot yemez?
4)Anne bişey sorabilirmiyim tabi oğlum sor;salyangozlar neden yağmurlu havayı seviyor?
5)Anne bişey sorabilirmiyim tabi oğlum sor;sor oğlum soooooor;bulutlar neden şimşek çakıyor ve gökgürlüyor gürlemeden yağmur yağsa olmazmı?(bu arada bana gelmeye başlıyorlar)
6)Anne bişey sorabilirmiyim tabi oğlum sor;sor oğlum soooooor;Ay kasırgası nasıl oluşur?
7)Kanserin kökü nerde ve nasıl çıkıyor?(Fesuphanallaaah)
8)Ve artık şimdilik aklımda kalan son şey akşam güneşi neden beynini yakmıyormuş?
Bunları geçen sene ve önceki senelerde sormaya başladı ve elimden geldiğimce yanıtlamaya çalıştım ama çok zorlandığım konular oldu bu durumda kardeşime danıştım kitaplara baktım daha yeni okula başlayan bir çocuğa nasıl anlatabirim ve bende bilmediğim konularda kestirip atmanın utancınıda yaşıyorum.Okula başladın hepsini öğreneceksin diyorum ama illaki şimdi öğrenmek istiyor ve başlığın devamı doktoruuuummmm nerdeee...

17 Eylül 2008 Çarşamba

GEVEZE PAŞA

Okul fobisini çok şükür atlattık artık heyecanla okula gitme saatini bekliyoruz.Okuldan sevinçle çıkıyoruz ondan sonra susturun paşayı susturabilirsenizügevezelik yapıyor sürekli okul ve arkadaşlarını anlatıyor o bunu yapmış böyle sölemiş şöyle olmuş aman allahım kafayı yiyecem.Bir de bizim yatak sohbetimizde vardı artık benim halimi düşünün aslında hoşuma gidiyor ama bazende daral geliyor neyseki buna şükür diyelim fobi diye birşey kalmadı.
Ders problemimiz var anaokulunda öğrendikleri dersi tekrar yapıyorlar paşa bunları gördüğü için tekrarlamak istemiyor isteksiz yapıyor e haksızda sayılmaz ...
Cuma günü istiklal marşı okundu öndeki öğrencilerden kızlar sırayı bozmuşlar ve arkadakilerde sırayı bozunca öğretmeni kurallara uymuyorsunuz demiş birtek paşa kurallara uyuyor demiş ve eklemiş paşa X deyince paşanın çok hoşuna gitmiş.Anne öğretmen benim kurallara uyduğumu söyledi dedi.(Ağzı kulaklarına varmış vaziyette)...

6 Eylül 2008 Cumartesi

İLK VELİ TOPLANTISI

Bugun ilk veli toplantısı yapıldı.Toplantıda öğretmen bazı isteklerini belirtti sonra öğrenciler hakkındaki görüşlerini dile getirdi.
Bazı öğrenciler dikkatimi çekti tam olarak hepsinin isimlerini ezberleyemedim ama sima olarak tanıyorum dedi. Sınıfta bir öğrenci var çok sessiz ve dersini çabuk yapıp getiriyor o dikkatimi ilk günden çekti dedi.İsmi paşa velisi kim diye sordu.Bende tabi el kaldırdım ama bir paşa daha vardı onun veliside elini kaldırınca hafif kilolu olan dedi.Tabi o kadar heyecandım ki o benim paşamdı onca velinin içinde onun ismini duyunca gurur duydum.Paşa sınıfın en iyisi durumda şu anda inşallah böyle devam eder ve sonrada diğer birkaç yaramaz öğrencilerden bahsetti aralarında ders yapmak istemeyen kurnazlar vardı.Öğretmenim ben evde yapabilirmiyim sıkıldım yapmak istemiyorum diye bahaneler uyduruyorlar ev ödevlerinide misafir geldi yapamadım diye mazeret gösterenler bile vardı.
Toplantı sırasında okul aile birliğine üye oldum oğlumla gurur duyuyorum ve bunu borç bildim.Netice itibariyle toplantı güzel geçti eksikler, yapılacaklar, alınacaklar konuşuldu okul aile birliğine üye olanlarla ve öğretmenle bunları yapacağız.

4 Eylül 2008 Perşembe

Okulda İlk Gün


Yakışıklı paşamın okulda ilk gün fotoğrafı. Kendinden pek bir emindi, inşallah hep böyle devam eder.

1 Eylül 2008 Pazartesi

HEYECANLI BEKLEYİŞ

Ramazan ayına girdik sahur yaptım ve heyecanlı saatler yaşıyorum.Yaklaşık 7 saat sonrasında ilkokula başlayacak olan paşamın topluma katılan bir birey olduğunu farkediyorum.

Büyümüş ve daha da akıllanmıştır umarım okul, öğretmen ve arkadaşları onun için olumlu yaşam seçmesine katkıda bulunurlar.

Kerata anne yürü; bana taktığı lakapa bakarmısınız.

Kerata anne bunalım takılıyor gene önceki gece saat 20.00 de yatağa girdim ertesi gün 11.30 da kalktım sebebi bedenimin ve ruhumun rahatsızlanmasıydı. Telefon çaldı ve annemdi neyin var hastaymışsın dedi. İyi olduğumu söylesemde inanmadı kalk bakayımda göreyim dedi. Güldüm ilahi anne sen beni telefonda mı göreceksin?

Bakalım ilk gün nasıl geçecek?