27 Mayıs 2008 Salı

Okul kapanışı yaklaşırken...

Bizi bir sevinç neşe alır ki sormayın okul bitiyor ve anca alışıyoruz. Bugün okulda çok mutluymuş hep gülmüş ve öğretmeni görmeden yaramazlıklar yapıyormuş. Şimdiye kadar hiç ceza almayan paşanın keyfine diyecek yok. Okul kapanışı için hazırlıklar yapılırken bizimkilerde de piyes oyunları ve şiirler ezberleniyor. Ona düşen şiirin adı ben pilot olacağım (ısrarla pilot olmayacağını söylemesine rağmen) şiiri ezberledi.

BEN PİLOT OLACAĞIM
Masmavi gökyüzünde
Süzülüp uçacağım
Çelik kanatlarımla ben
Pilot olacağım.

Denizlere dağlara
Yüksekten bakacağım
Bulutlarla arkadaş
Ben piot olacağım.

Savaş olsa yurdumda
Korurum kanadımla
Pilot olsam da ben
Övünürüm adımla.

Öğretmen okula şiiri ezberlemeden gelmeyin demiş. Paşanın paçası tutuştu pazar akşamı aklına geldi. Şiirin ezberlenmesi gerekiyordu. Sonunda ezberledi ezberleyemeyenlere bir şans daha vardı. Yoksa çikolata hakkını kaybediyolar. Hadi paşa göster kendini umarım çikolatayı halledersin. (çukulatanın yarısı benim şiiri öğreten benim)...

22 Mayıs 2008 Perşembe

ANNELERİN HEYECANI


Okula o gün çok sevinçli gitti(9 mayıs) çünkü anneler için tören vardı.Aslında çalışmalarında şiir okumaları vardı ve bana son güne kadar şiiri okumuyordu nedeni keyfi tatillerinden okula gitmediği için bilmediğini sanıyordum;meğers bir günde ezberlemiş bile gelelim okuldaki törene;
çocuklar sırayla anneleriyle beraber ortaya geçiyor elinden tutup annesinin gözlerine bakarak şiir okuyor tabi anneler tümüyle sulu gözlerle onları seyrediyor sıra bana geldiğinde çok heyecanlandım titriyordum adeta ortada şiirini okudu sarıldım ona sonra hediyesini de verdi çok mutlu oldum.O gün benim işten çıkış günümdü aslında buruk bir sevinçti ama herşeyden önemli olan o idi paşaaaaaaaaaaa...oyüzden ona bu sevinçli haberini verdiğimde boynuma sımsıkı sarıldı çok sevindim anne çok dedi bu da bana yeterdi SENİ SEVİYORUM PAŞAM.

21 Mayıs 2008 Çarşamba

DÜŞEN İLK DİŞ

Milli bayramların tatil olması paşayı öyle keyiflendiriyorki;19 mayıs gençlik bayramına hafta sonu tatili eklenmesiyle 4 gün tatil yaptı.Bu tatilin son gününde süpriz bir gelişme yaşandı.
Elini ağzından çıkarmayan yaramazın elini ağzından çekerken sallanan dişe elim çarptı hafif kanama oldu.Ağzını suyla çalkaladık sonra diş koptu kopacak kendisi tam çekecekken cesareti kayboldu neyse benim tutmamla diş çıktı.Öyle sevindiki çünkü akşama dişi yastığın altına koyacak sabah allah ona para göndereceeeeekti.
Sabah olduğunda odasından kalkıp bana geldi ve ilk sözü anne para geldimi acaba demek heyecandan paraya bakmaya cesaret edemedi aksilik bizde onu unuttuk.

8 Mayıs 2008 Perşembe

sevgilim paşam

Anneler günü kutlamalarına bir gün kaldı yarın toplantı olacak ve annelere süpriz var.
Bugun okula gitmedin mahalleyi ayağa kaldırdın ağladın zırladımn tabi benyine sana
kıyamadım öğretmeni aradığımda mutlaka gelmesi gerekiyor dedi ama gitmedi aslında gitseydin iyi olcaktı.Provalarınız vardı yarınkı kutlamalar için ama önemli değil çünkü senin bana olan sevginden güç alıyorum senin varlığın beni hayata bağlıyor oyüzden hediye falan istemiyorum senin varlığın en güzel hediye sen benim herşeyimsin seni çok seviyorum canım yavrum....