25 Şubat 2010 Perşembe

MEVLİD KANDİLİ


Mevlid Gecesi, Kadir Gecesi'nden sonra en kıymetli gecedir."Mevlid günü ve gecesi mübecceldir, yâni şerefi, kıymeti çoktur.Kendisine tâbi olanlar için kurtuluş vesîlesi olan Resûlullah Efendimizin doğumu için sevinmek, Cehennem azâbının azalmasına sebep olur.Bu geceye hürmet etmek, sevinmek, bütün senenin bereketli olmasına sebep olur. Mevlid gününün fâzileti Cuma günü gibidir. Cuma günü, Cehennem azâbının durdurulduğu hadîs-i şerîf ile bildirilmiştir. Bunun gibi, Mevlid gününde de azâb yapılmaz. Mevlid geceleri sevindiğini göstermeli, çok sadaka vermeli, da'vet olunan ziyâfetlere gitmelidir." (İmâm-ı Celâlüddîn Abdurrahmân bin Abdülmelik Kettânî)Ayrıca bu gece kazâ namazları kılmalı, Kur'ân-ı Kerîm okumalı, duâ, tevbe etmeli,hayır hasenat yapmalı, müslümanları sevindirmeli, bunların sevâblarını vefat eden ölmüşlerimiz ile de paylaşmalıdır.Hazret-i Ebû Bekr; "Resûlullah Efendimizin doğumuna dâir yazılanların okunması için bir dirhem harcayan, Cennette bana arkadaş olur." buyurmuştur.Hazret-i Ömer; "Resûlullah Efendimizin doğum zamanına kıymet veren, islâma kıymet vermiştir." buyurdu.Hazret-i Osman; "Peygamber Efendimizin Mevlid-i Şerîfi için bir dirhem harcayan, sanki Bedir ve Huneyn gazâlarına iştirak etmiş gibi sevâb kazanır." buyurdu.Hazret-i Ali; "Resûlullah Efendimizin doğum zamanına kıymet verip, Mevlid-i Şerîf okunmasına sebep olan, dünyadan îmânla gider." buyurdu.Bütün kâinatla bu geceyi karşıla******O’nun (s.a.v) âleme teşrifine kıyam edelim..! Bu kandil içimizde ayrı bir kıpırtı, apayrı bir heyecan olsun..!Bu muhteşem gecenin, gündüzünde oruç tutalım..!Sevaplarımız çok, Kandilimiz Mubarek Olsun..!Dualar ile..

8 yorum:

özii dedi ki...

İyi kandillerr...

NeS dedi ki...

hayırlı kandilller canım.

cansudere dedi ki...

hayırlı kandiller canım sevgiler...

TAZE NANE dedi ki...

ELLERİNİ AÇ MELEKLER GÜL KOYSUN, GÜLÜ KOKLA YÜREĞİN SEVGİ İLE DOLSUN.
BU DÜNYA SANA VE SEVDİKLERİNE HEP CENNET OLSUN KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.

Unknown dedi ki...

HAYIRLI KANDİLLER CANIM BENİM.BENİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN AYRICA ALLAH RAZI OLSUN.PAŞAMI DA SENİ DE ÇOK ÖPERİM

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

arkadaşım geçmiş kandilin mübarek olsun.tüm duaların kabul olsun inşallah.ben döndüm gerçi tekmüğü buseferde ben hakkettim ya neyse sen abalasın affedici ol:)

Adsız dedi ki...

merhaba;
Egemen'li hayat yeni bir bloga taşındı.
http://sevginingsi.blogspot.com/
yeni blogumuzda sizi de görmek isteriz. bikaç gün sonra Egemen'li hayat blogunu silmeyi düşünüyorum. o yüzden takip listenizdeki adres linkini yeni adresimizle değiştirmeyi unutmayın. sevgiler...

cansudere dedi ki...

komşu yıne kayıplarda huuu komşu nerelerdesın bı ses ver.....